Wednesday 11 July 2007

Sarbatoarea AVRAM IANCU
Marisel, 8 Iulie 2007

Motto: „PNT-u' o fo' singuru' partid ce-o avut doctrina adevarata in tara asta” - un consilier judetean al unui alt partid, la Sarbatoarea Avram Iancu


Duminica, 8 iulie, in localitatea Marisel, judetul Cluj, a avut loc sarbatoare campeneasca anuala, dedicata comemorarii victoriei revolutionarilor pasoptisti romani condusi de Avram Iancu, asupra armatelor maghiare.

La acest eveniment traditional, care s-a bucurat de prezenta a cateva mii se persoane, a participat si o delegatie a PNTCD si TCD Cluj (cu reprezentanti din Cluj-Napoca, Gherla, Rasca si Iclod), care au dorit sa fie alaturi de organizatori si de cei prezenti.

La aceasta manifestare, PNTCD a detinut un punct mobil de informare, cu scopul distribuirii de pliante informative cu privire la caracterul istoric al evenimentului, pe de o parte, si cu privire la imensul potential turistic al acestei zona de munte pe de alta parte. Pliantele distribuite au avut caracter strict informativ, fara a se incerca politizarea acestei sarbatori populare traditionale.

Organizatorii locali ai evenimentului, respectiv Primaria comunei Marisel si alte oficialitati judetene, desi s-au achitat bine de sarcina, au omis sa foloseasca acest prilej pentru a prezenta potentialul agro-turistic al acestei zone, in conditiile in care publicul participant la sarbatoare a fost numeros. In aceste conditii, cele peste 1000 de pliante informative distribuite de reprezentantii PNTCD si TCD Cluj au fost total insuficiente, fiind epuizate in mai putin de 1 ora.
Reprezentantii celorlalte partide politice participante la eveniment s-au limitat sa faca act de prezenta prin folosirea insemnelor proprii si a declaratiilor electorale din registrul obisnuit, cu promisiuni de mai bine pentru viitor, sau prin initierea unor sondaje de opinie ad-hoc. Toate acestea fara ca vreunul dintre acesti reprezentanti sa explice de ce o zona de munte de referinta a tarii noastre, vizitata asiduu de turisti straini, nu are un drum comunal practicabil iar numarul de pensiuni turistice este de 3 (trei).

Chiar daca politizarea unor astfel de eveniment traditionale a devenit in sine o traditie, PNTCD Cluj considera ca a sosit momentul ca oficialitatile sa isi indrepte atentia spre tarani nu doar prin declaratii electorale sforaitoare ci si prin fapte si actiuni palpabile, si sa ofere si solutii nu doar promisiuni.

TCD Cluj

No comments: